Bli kjent med advokat Erik Børresen

Advokat Erik Børresen har hatt en imponerende karrierevei gjennom sitt liv, fra akademiske utfordringer til rettssalen, og til og med utover det åpne hav. Børresen startet som advokatfullmektig i Oslo i 2000, ble partner i AdvokatRådhuset i 2004, som senere fusjonerte og ble til Tofte i 2010. Børresen har således vært i «Tofte» siden januar 2004.

Fra universitetet til rettslokalet

Børresen har studert ved Universitetet i Oslo (UiO) og ble under studiene ansatt som assistent ved Institutt for offentlig rett. Hans lidenskap for IT viste seg å være en verdifull kombinasjon der digitale spørsmål ofte krevde komplekse juridiske svar. Hans arbeid resulterte i boken «Redaktøransvar på Internett». Børresen har arbeidet mye med IT ved siden av jussen og har det som spesialfag.

En allsidig karriere

Børresen har hatt en spennende karriere med et mangfold av roller han har tatt på seg. Han har vært sekretær for Medieklagenemnda i nesten to tiår, sekretær for valgklagenemnda, medlem av redaksjonsrådet og redaksjonssekretær for Tidsskrift for strafferett, sensor ved UiO og UiA. Dette har beriket hans karriere og gitt han muligheter for å dele sin juridiske innsikt med andre og delta i gode diskusjoner.

Børresens ønske om å hjelpe de som står overfor utfordringer brakte han til retten, hvor han følte seg mest hjemme.  Han spesialiserte seg i familierett og senere strafferett/­bistandsadvokat-rollen. Hans detaljfokuserte tilnærming og evne til å finne gode løsninger har gjort ham til en ettertraktet rådgiver:

Min erfaring er at desto tidligere jeg kan komme inn i en sak, desto bedre resultat. Ofte tenker ikke klienter på at de små tingene gir et visst inntrykk og kan få stor betydning i en senere sak for domstolene. Med god rådgivning, kan de jeg arbeider for bedre forstå hva som er viktig for å oppnå gode og riktige resultater – sier Børresen.

Børresen arbeider også med eiendomstransaksjoner, noe som gir ham et avbrekk fra de mer personlige sakene.

Fra juss til hav

På fritiden finner Børresen glede i å utforske tekniske utfordringer og seile på åpent hav. Hans engasjement for seiling har også ført ham til internasjonale mesterskap, der han kombinerer teknisk innsikt med fysisk trening og dataanalyse for å forbedre sine prestasjoner:

Jeg liker at det går fort og er teknisk krevende, men er for gammel til å kunne hevde meg høyt på listene i regatta. Jeg har likevel deltatt i noen VM, senest sommeren 2022, med ok resultater ut fra mine forutsetninger.

Foto: Beeck Fotografie C.B.


TA KONTAKT MED

Erik Børresen

Partner
Telefon
922 69 324