Bli kjent med advokatfullmektig Marthe Svardal Haugland

Vår advokatfullmektig, Marthe Svardal Haugland, har en imponerende CV og en genuin interesse for rettferdighet. Etter å ha studert ved Universitetet i Oslo og oppnådd en Master i Rettsvitenskap, begynte hun sin karriere i Advokatfirmaet Wiersholm høsten 2020. I 2022 flyttet hun tilbake til Konsmo, hvor hun opprinnelig er fra, og ble en del av Tofte. I tillegg til sin formelle utdanning har Marthe også erfaring som frivillig saksbehandler i Gatejuristen i Oslo.

Trivsel og inkludering i et sterkt faglig miljø

Haugland startet i Tofte våren 2022 og har allerede funnet seg godt til rette. Hun roser firmaet for sitt inkluderende og sterke faglige miljø, og trekker frem at hun får sjansen til å ta del i spennende og varierte saker. I tillegg er det fokus på trivsel, og på å bidra til samfunnet som vi er en del av:

I løpet av mitt første år hos Tofte har jeg blant annet holdt manuduksjoner på UiA, bidratt på frokostseminar hos Næringsforeningen, bistått som sparringspartner for saksbehandlere i Gatejuristen og holdt interne kurs for klienter sammen med andre advokater. Flere av advokatene sitter også i ulike utvalg og har ulike verv, noe som gjør hverdagen til den enkelte utrolig variert. Vi finner på mye gøy sammen, og det er stort fokus på å trives på jobb.

Kompetanse og arbeidsområder

Haugland jobber hovedsakelig med saker innenfor arbeidsrett, selskapsrett, og kontraktsrett. Hun er medlem av Toftes faggrupper for arbeidsrett og selskapsrett, og arbeider jevnlig med omorganiseringer, nedbemanninger, aksjesalg, utforming av kontrakter og generell rådgivning innenfor disse områdene. Hun har også noe erfaring med ESG og Compliance fra tiden hos Wiersholm, som gir henne en ekstra fordel.

Drivkraften bak

Haugland har alltid vært opptatt av å hjelpe andre, og ønsker å bidra til å gjøre jussen lett tilgjengelig for sine klienter. Hun er gjerne sparringspartner i både vanskelige og spennende situasjoner, og understreker at det er en stor forskjell mellom å ha rett og å få rett.

Personlig har jeg vært opptatt av rettferdighet opp igjennom, og det er en glede å kunne være med på å gjøre en forskjell for våre klienter ved å sikre at deres rettigheter og interesser ivaretas på en god måte.

Forstå, forenkle og forbedre

Toftes visjon om å «forstå, forenkle og forbedre våre klienters hverdag» beskriver godt hvordan vi i Tofte arbeider, og hva som er målet i enhver sak. Det er viktig å bruke tid på å sette seg inn i saken, og forstå hva som er klientens behov, før vi går i gang med jussen. Behovet kan vise seg å være annerledes enn først antatt, og det er først etter at behovet er identifisert det er mulig å finne gode løsninger tilpasset den enkelte sak. God rådgivning forutsetter god dialog og samspill med klient, og det er viktig at klient opplever seg både sett og hørt i prosessen.  

Sosial musikkelsker

Når hun ikke jobber, er vår advokatfullmektig sjelden alene. Haugland er en sosial person som elsker å tilbringe tid med familie og venner. Reising står også høyt på hennes liste over fritidsaktiviteter, spesielt til varmere strøk. En annen interessant detalj er hennes interesse for motorsport og rallycross, noe som kommer naturlig fra en bilfamilie.

Haugland er også glad i musikk og har sunget i kor og spilt i flere band opp gjennom årene. En morsom overraskelse for mange er at hun en gang spilte bass i et punk-rock-jenteband!


TA KONTAKT MED

Marthe Svardal Haugland

Advokat
Telefon
454 19 692