Bli kjent med senioradvokat Emilie Ovanger Jarlsby

Emilie er ikke et nytt ansikt her hos oss i Tofte! Hun begynte sin karriere som ferievikar i 2011 og tok deretter en pause fra oss. (Hun sa at det ikke var oss, men at det var henne da hun forlot oss). Vi klarte imidlertid ikke å glemme Emilie, så etter å ha tatt jevnlig kontakt, kom hun endelig tilbake til oss i år.  Vi er litt usikre på om Emilie er her av fri vilje eller om hun kom tilbake bare for å slippe unna maset, men vi er uansett glade for å ha henne med på laget!

Emilie ble uteksaminert som jurist ved Universitetet i Oslo høsten 2016. Etter studiene jobbet hun 6 år i Advokatfirmaet BAHR.

Når startet du hos Tofte, og hvordan er Tofte som arbeidssted?

– Allerede i 2011 hadde jeg jobb som sekretær/studentmedarbeider i Tofte. Da jeg startet som senioradvokat i januar 2023, var det ekstra hyggelig at jeg kjente firmaet fra før og mange av de ansatte. Det var denne deltidsjobben i 2011 som gjorde at jeg fikk øynene ordentlig opp for å studere jus, og ikke minst hvor hyggelig og inkluderende miljø det både var og fortsatt er i Tofte. Valget av arbeidsgiver var derfor lett da jeg bestemte meg for å flytte tilbake til Kristiansand.

Emilie jobber mest med eiendomsutvikling, transaksjoner og leiekontrakter. Hun har særlig erfaring innen plan- og bygningsrett, og spesielt bistand i forbindelse med utarbeiding av reguleringsplaner, rekkefølgekrav og utbyggingsavtaler.

Hva brenner du for?

– Jeg skrev masteroppgave om rettslige skranker for rekkefølgekrav i reguleringsplan, og ble med dette tidlig interessert i grensen mellom politikk og jus. Når man jobber med utviklingsprosjekter, får man virkelig innsikt i de politiske prosessene i kommunen og hvordan jusen anvendes i praksis. I tillegg liker jeg å være der det skjer, dette behovet får jeg oppfylt gjennom jobben som eiendomsadvokat. Det er gøy å være tett på byutviklingen og være med å bidra til at byene vi bor i blir bedre, grønnere og mer inkluderende. På toppen av dette elsker jeg å jobbe med mennesker. Man blir kjent med utrolig mange spennende folk i jobben som advokat.

Hva er målet ditt når du jobber med klienter?

– Målet mitt er at vi hele tiden skal yte den beste juridiske bistanden klienten kan få og at klienten opplever at vi skaper merverdi for dem ved å bli koblet på en sak. Dette krever at vi hele tiden holder oss oppdaterte og er interesserte i faget, markedet vi jobber i og samfunnet generelt.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg liker å være sammen med familien min og venner. Siden jeg nå er midt i småbarnsfasen, så tilbringes mye av fritiden ute, gjerne på lekeplasser, ved sjøen, på tur i skogen eller i Dyreparken. Utendørsaktivitetene kan imidlertid også gjerne omfatte shopping i Markens eller et glass vin på en uteservering.

Vi i Tofte er opptatt av sunn balanse mellom jobb og fritid, viktigheten av å lade batteriene og hente inspirasjon utenfor kontoret. Emilie minnet oss nettopp på alt det eventyrlige hverdagene kan overraske med da hun nylig vekket oss med en video fra sitt møte med en berømt hval, Hvaldimir.


TA KONTAKT MED

Emilie Ovanger Jarlsby

Senioradvokat
Telefon
993 27 987