Bli kjent med senioradvokat Martin Rødland

Martin har vært en del av teamet vårt siden oktober 2019, og vi kan med glede si at han har tilført mye kunnskap og erfaring til selskapet. Martin har en lang og imponerende bakgrunn innenfor skatt og avgift og har jobbet med dette i over 12 år før han kom til Tofte. Han har derfor blitt kjent som vår egen «momse-Martin».

Hvorfor Tofte?

Jeg begynte i Tofte i oktober 2019, etter å ha fulgt med på selskapet i mange år. Det var en stor overgang å gå fra selskaper med 100 000+ ansatte til Tofte med ca. 30 ansatte og en ganske annen aldersfordeling enn jeg var vant til.

Martin skryter ofte av at han trekker aldersgjennomsnittet på kontoret kraftig ned, men glemmer at vi vet alderen hans og ikke lar oss lure av hans unge sinn.

–  I Tofte opplevde jeg umiddelbart at de ansatte har et faglig nivå og en interesse for faget som er enestående. Og selv om de ansatte her er brennende opptatt av fag, er det ikke en gjeng med ensporede fagnerder. Jeg ble virkelig positivt overrasket over det sosiale miljøet, og opplevde umiddelbart at jeg var «med i gjengen», forteller X-åringen.

Selv om Martin er ekspert på skatt og avgift, jobber han også mye med generell selskapsrett og kontraktsrett, hvor han får bruk for hans styrke innen tall og økonomi:

– Jeg er veldig glad i tall, og blir glad hvis jeg kan få satt opp noen beregninger i et Excel-ark. Jeg tror at min forståelse for tall og økonomi, og det at jeg har jobbet tett med revisorer i mange år, gjør det lettere å kommunisere med klienter på en måte som gjør at rådgivningen kan bli mer konkret enn teoretiske juridiske vurderinger.

Hva brenner Martin for?

– Skatte- og avgiftssystemet vårt er vanskelig å få helt kontroll på, og det endrer seg fort. Jeg brenner for å hjelpe våre klienter med å betale riktig skatt, og å finne gode løsninger innenfor rammene i regelverket vårt. I alle saker jeg jobber med har jeg et mål om at klienter skal forstå hvilke skatte- og avgiftsmessige konsekvenser de ulike valgene får, slik at klienten kan ta et veloverveid valg basert på en forståelse av hvordan valgene påvirker klientens situasjon. På den måten mener jeg at klientene både reduserer sin risiko, og tar riktige valg for virksomheten basert på virksomhetens egne mål.

Martin har opparbeidet seg verdifulle erfaringer gjennom sin karriere og er klar over at klientenes mål ofte er å spare penger. Han understreker da viktigheten av å være involvert tidlig i prosesser:

Den viktigste erfaringen er vel at vi kan gjøre best jobb for klientene dersom vi kommer inn på et så tidlig tidspunkt som mulig i prosessene. Hvis vi kan være med på å påvirke faktum kan det ha stor betydning for resultatet av rådgivningen vår. Dersom et bygg allerede er ferdigstilt, er det vanskelig å flytte på parkeringskjeller og kantine, men hvis vi kan få være med å gi våre innspill i en tidligere fase, kan vi i alle fall fortelle hvilke effekter som kan oppnås med vår rådgivning og planlegging. Det er ikke alltid våre planer blir gjennomført, men hvis vi i alle fall kan fortelle om effektene det gir, kan klientene i større grad ta valg basert på et større mulighetsrom.

– Noen kvier seg kanskje for å kontakte en rådgiver fordi man er redd for at det blir for dyrt. Min erfaring er vel heller at det fort blir veldig dyrt å ikke få bistand i f. eks. byggeprosjekter, selv om disse er relativt beskjedne i størrelse.

Hva liker Martin å gjøre på fritiden?

Martin er veldig glad i fysisk aktivitet og spiller både fotball, sykler og er glad i turer i skog og mark. En gang syklet han Kristiansand-Hovden på en DBS-sykkel fra tidlig 70-tall, som han hadde kjøpt for en pose kaffe av en kollega! Selv om sykkelen ikke var spesielt godt tilpasset til hans fysikk, kom han seg greit til Hovden på den!

– En perfekt dag bør imidlertid alltid avsluttes med et brettspill, og jeg legger nok ned mer tid enn de fleste rundt et bord med familien eller gode venner og et skikkelig brettspill. Og da mener jeg ikke monopol eller ludo, det finnes altfor mange gode spill der ute til at vi kan prioritere den slags!

Martin er kjent for å være en entusiastisk deltaker på spill som organiseres på kontoret også, og hans vinnerstatistikk gjør at vi andre alltid prøver å komme på samme lag som ham.

Vi har ennå ikke funnet ut hvilke superkrefter Martin har som gjør at han ofte vinner i spill, men vi har funnet hans kryptonitt:

– Jeg har aldri vært spesielt tøff når det kommer til berg-og-dal-baner, og jeg synes fortsatt Tømmerrenna i Dyreparken er i skumleste laget. Men jeg kan ta den for å være med barna, men gleder meg til de er store nok til at de kan ta den alene.


TA KONTAKT MED

Martin Rødland

Partner
Telefon
996 06 929